V petek 11. maja 2018 je v kulturnem domu Mozirje potekala slavnostna seja ob 50. obletnici delovanja Radiokluba Mozirje S51DSW.

Proslave, ki jo je vodil Klemen Čretnik so se udeležili predsednik Zveze Radioamaterjev Slovenije Bojan Majhenič, S52ME, prvi predsednik RK Mozirje Janez Žagar, podžupan občine Mozirje Roman Čretnik, podžupan občine Rečica ob Savinjo Drago Poličnik, predstavnik PGD Mozirje, predstavniki sosednjega radiokluba Hinko Košir Velenje S59EKL  predstavnica medijev ter sedanji in bivši člani in članice radiokluba Mozirje

 

 

 

Na prireditvi smo se vrnili v začetke radioamaterstva v Zgornjesavinjski dolini, se ustavili v novejši zgodovini ter si začrtali cilje za v prihodnost.

Zaslužnejšim članom smo podelili priznanja. Priznanje z zahvalo za aktivno dolgoletno in požrtvovalno delo so dobili (po abecednem vrstnem redu): Anton Bezovšek, Tomi Es, Jože Grudnik, Robi Hudolin, Stanko Kotnik, Franc Papež, Emilijan Praznik, Franci Praznik, Ciril Sem, Roman Supanič, Ivan Žvipelj.

Posebno priznanje pa je dobil Janez Žagar.

 

Bojan Majhenič je podelil tudi priznanja Zveze radioamaterjev Slovenije. Bronsasto značko ZRS je prejel Uroš Krajner, srebrno značko ZRS je prejel Ferdo Erjavec, zlato značko ZRS pa je prejel Miro Prašnikar. Bojan Majhenič je klubu izročil tudi Zlato plaketo Zveze radioamaterjev Slovenije.

Po prireditvi je sledilo prijetno druženje v avli kulturnega doma Mozirje.

 

Kategorije: ČlaniKronika

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Avatar placeholder