Kot vsako leto smo tudi letos mozirski radioamaterji prvi vikend v mesecu septembru preživeli skupaj v tekmovalnem duhu. Že peto leto zapored smo se udeležili tekmovanja Field day SSB Region 1.

Tekmovalna lokacija je bila že drugo leto v Novih Lokah kjer smo od petka popoldne do sobote do 15. ure postavili več anten in začasni tabor. Eni izmed glavnih pravil tekmovanja sta delo iz začasne lokacije, to pomeni, da se tekmovališče ne sme pričeti pripravljati več kot 24ur pred samim tekmovanjem, drugo pravilo pa je, da se naprave in drugi pripomočki ne smejo napajati iz javnih električnih omrežij. Kot vedno smo tudi letos pri postavljanju našega tabora imeli težave z vremenom saj so nas večkrat med delom prekinile močnejše plohe. K sreči neviht ni bilo.

Ob pričetku tekmovanja so bile na lokaciji postavljene antene za delo na vseh frekvenčnih območjih kratkega vala (1.8MHz-28MHz) in sicer Spiderbeam antena, dva kompleta faziranih vertikalk diploi ter endfeed antena. Postavljena sta bila tudi dva šotora, enega smo uporabljali za naš PPS (primopredajno sobo) v drugem pa je bil prostor za družabno srečanje članov.

V tekmovanju , ki traja 24ur (od sobote ob 15h do nedelje do 15h) smo bili aktivni z našim jubilejnim pozivnim znakom S550DSW/p. V tekmovalnem času smo z radioamaterji po vse svetu vzpostavili nekaj malega manj kot 600 zvez. Žal je bilo nekaj zvez podvojenih zato imamo v končnem izkupičku 575 zvez kar v seštevku točk in množilcev znese 137376 točk

V tekmovanju je sodelovalo 7 operaterjev našega kluba (S50SL, S52ON, S55BA, S55K, S55KM, S55X in S56VHR). V log so vpisali 589 zvez z postajami iz 44 različnih držav sveta – večinoma evropskih nekaj pa je bilo tudi postaj z drugega konca sveta (Japonska, Mongolija, Grenlandija, ZDA,…). Med sabo si postaje izmenjujejo klicni znak, oceno slišnosti ter zaporedno številko zveze v dnevniku zvez tekmovanja. Glede na izmenjane podatke se zopet lahko nadejamo zelo lepega rezultata na državni in evropski ravni.

Poleg omenjenega tekmovanja pa smo v počastitev 50. obletnice radiokluba bili s posebnim znakom aktivni tudi na UKV frekvenčnem območju in tudi tam v dnevnik zvez vpisali kakšnih 30 zvez.  Omenimo naj še, da je bilo ravno v soboto 1.9. natančno 50 let od ustanovitve radiokluba Mozirje YU3DSW.

Prijetno druženje so z piknikom zaključili v nedeljo popoldne kjer pa smo že kovali načrte za tekmovanje CQ WW SSB ki bo potekalo zadnji polni vikend v mesecu oktobru (27.10. in 28.10.) in se ga tudi letos nameravamo udeležiti.


Ob tej priložnosti pa bi se RK Mozirje rad zahvalil lastnikom zemljišča v Novih Lokah ki so nam že drugo leto brez težav za nekaj dni odstopili travnik, Prostovoljnemu gasilskemu društvu Mozirje za posojen šotor in dežne plašče, ki so nam med postavljanjem prišli še kako prav ter vsem članom in nečlanom kluba, ki so z opremo, časom, dobrotami in še s čim pripomogli k uspešni izvedbi tekmovanja Field day.

Spodaj prilagamo galerijo nekaterih utrinkov našega takmovanja.

 

Kategorije: Tekmovanja

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Avatar placeholder