Tako, Field day 2015 je za nami. Najprej bi se rad zahvalil vsem ki ste kakorkoli pripomogli k uspešni izvedbi tekmovanja. Tradicionalno nismo imeli sreče z vremenom. Ampak kot kaže smo se z lanske izkušnje s slabim vremenom veliko naučili in nam letos dež ni prišel do živega.
Glede na slabo vremensko napoved smo šotor postavili že v petek zvečer. Po pravilih tekmovanja Field day je da se tekmovališče lahko prične pripravljati šele 24 ur pred samim začetkom. Ta poteza se je izkazala kot odlična. V soboto smo nato imeli več časa za postavitev anten. Spiderbeam je bil sestavljen tako hitro kot še nikoli, vaje postavljanja ter super označbe na vseh elementih zelo pripomorejo k enostavnejšemu sestavljanju.
Delo je vseskozi potekalo zelo usklajeno in antene so rastle kot gobe po dežju. Se vidi da je bilo veliko dežja in posledično tudi anten. Postavili smo Spiderbeam (14, 21 in 28mhz) dve fazirani vertikalki za 7mhz ter dva dipola inv-v (7mhz in 3,5mhz). Imeli smo postavljena tudi dva šotora, delovnega s spalnico ter šotor za kuho in prehranjevanje – hrane je namreč bilo v izobilju. Hvala vsem za pecivo, narezke, prigrizke, zrezke in rebrce.
Delo za postajo je potekalo lepo. Rezultat je zelo podoben lanskemu vendar gre pri letošnjem rezultatu za delo v precej slabših pogojih na frekvencah. Kljub večim in boljšim antenam, izkušnjam nam je uspelo vzpostaviti 603+ dve podvojeni skupaj 605 zvez po vsem svetu kar je približni 85% od začrtanih 700. Bilo je nekaj res dolgih zvez (Japonska, Venezuela, Singapur, Taiwan…)
Za postajo se je zvrstilo 11 operaterjev (S50SB, S50SL, S51TS, S55K, S55KM, S55PV, S55X, S56VHR, S57FA, S57SR in S58AHP) Poleg omenjenih operaterjev je bilo vsaj še enkrat toliko drugih, ki so/ste kakorkoli pomagali pri izvedbi tekmovanja.

Vsem še enkrat hvala!

Jaka Steblovnik

Kategorije: Kronika

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Avatar placeholder